Ik ben altijd moe

Ik ben altijd moe

Hooggevoelige mensen verliezen makkelijk energie aan allerlei zaken. Er is sprake van lekkende energie. Met name in het contact met andere mensen doet zich dit voor. Hoe kun je hier mee om leren gaan? Liemburg Paard en Kracht coacht hooggevoelige mensen.

In het onderwijs

Een docente op de basisschool geeft aan ze grote pieken en dalen ervaart in haar energieniveau. ‘Het ene moment ben ik vol energie, het andere moment lijkt het allemaal weg’. Ze heeft veel contact met ouders, mededocenten en natuurlijk de kinderen.

Wanneer ervaar je energieverlies

De vraag is wanneer deze hooggevoelige vrouw haar energie verliest. Wanneer we even doorvragen blijkt het vaak in contact te zijn met mensen die haar qua energie ‘leegzuigen’. ‘Ik doe altijd mijn best om het iedereen naar de zin te maken, maar dat werkt niet altijd’ geeft ze toe.

Gratis e-book: ultieme succestips en oefeningen voor HSP’ers in nood

Ebook: noodplan voor HSP'ers

In dit gratis e-book vind je handige tips voor hooggevoelige mensen.

  • Ontdek het belang van het Inside-out principe. Leer te leven van binnen naar buiten.
  • Waarom een burn-out op de loer ligt wanneer je jouw energiesysteem niet serieus neemt.
  • Ontdek waarom pleasegedrag veel voorkomt bij HSP’ers
  • Rejection Sensitivity: heb je hier last van?
  • Praktische tips en oefeningen die je helpen.

Hoe hier mee om te gaan

Tijdens een sessie gaat ze met het paard de bak in. Haar energie concentreert zich in haar hoofd. Hierdoor leunt ze voorover en is ze kwetsbaar. Wanneer we met haar ademhaling en haar houding aan de slag gaan ervaart ze een verschil. Nu kan ze vanuit de ontspanning het paard aan het werk zetten. Dit doorvertalend komt ze tot de conclusie dat wanneer ze vanuit haar eigen kracht opereert een constanter energielevel binnen handbereik is.

Aarden

De belangrijkste manier om geest en lichaam met elkaar in balans te brengen is aarden. De HSP’er zit vaak in zijn hoofd. Als tegenhanger is lichaamsenergie (of aarde-energie) nodig. Aarden maakt je bewust van:

  • je eigen lichaam en grenzen
  • het moment, het leven in het hier en NU
  • het feit dat JIJ een unieke persoonlijkheid bent
  • de voeding die je krijgt vanuit de aarde

Paardencoaching

Trainingscentrum Liemburg Paard en Kracht heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan met het coachen van hoogsensitieve mensen. De dagelijkse praktijk laat ons zien dat de (sensitieve) paarden hooggevoelige mensen helpen items in zichzelf op te lossen.

Verwante informatie

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.