Over Voorwaarts in ontwikkeling

Wie zijn wij en waar staan wij voor?

Bij Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling geloven we in het ontdekken van verborgen potentieel en het onthullen van wat nog niet gezien wordt. Deze inzichten brengen we tot leven door ze op een authentieke wijze te vertalen naar praktische handvatten en tools die mensen kunnen gebruiken om echt vooruitgang te boeken. Met een achtergrond in communicatie en een hoge dosis nieuwsgierigheid naar de ontwikkeling van de mens, het team en de organisatie, hebben wij ons toegelegd op het creëren van een plek waar je even helemaal tot jezelf komt en waar we samen werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Waar anderen stoppen gaan wij door!

We beloven geen gouden bergen, maar wel gouden inzichten die verandering mogelijk maken. Bij ons vind je daarom geen mentors, goeroes of robots, maar échte mensen die dichtbij en persoonlijk betrokken zijn bij jouw reis naar zelfontdekking en ontwikkeling. Met ons bredere aanbod, een mix van ervaring, creativiteit en vooral humor creëren we een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf kunt zijn en kunt groeien.

Eigenaar en betrokken trainer

Marike Liemburg

Mijn naam is Marike Liemburg en ik ben enthousiaste eigenaar en betrokken trainer binnen Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling. Waar je coaching en trainingen kunt volgen gericht op organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. En waar je terecht kunt voor interim communicatieadvies.

Na mijn studie ben ik – dertig jaar- geleden gestart met een baan binnen de overheid als pers-en publieksvoorlichter en team coördinator. De jaren daarna vervolgde ik mijn carrière als projectleider en senior communicatie- en bestuursadviseur.

Naast mijn baan bij de overheid volgde ik verschillende opleidingen tot coach, trainer en systemisch opsteller. In 2009 ben ik -als ZZP-er- mijn eigen onderneming gestart waar persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling centraal staan.

Het hybride werken was toen nog niet zo bekend als nu. Ik ben dan ook ontzettend blij dat mijn werkgever mij toen in de gelegenheid heeft gesteld om deze stap te maken en heeft gefaciliteerd in mijn ontwikkeling naar persoonlijk leiderschap.

Sensitief, ondernemend, verbindend en gepassioneerd

Ik ben 25 jaar getrouwd met Wim en moeder van Anouk (23) en Fleur (21).

Zonder hun steun en inzet is het onmogelijk om Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling naar een hoger level te brengen. Hun toegevoegde waarde is onmisbaar daarom.

De omschrijving die het beste bij mij past is, sensitieve, verbindende kracht, ondernemend en een gepassioneerd mens. Geïnteresseerd in – en geïnspireerd door de mens en de natuur in haar ontwikkeling.

Naast diverse opleidingen en een flinke dosis werkervaring ben ik vooral opgeleid door de school van het leven.

Kantelpunt in mijn leven

Het is alweer 20 jaar geleden dat ik volledig vastliep in mijn leven. Op dat moment was ik 30 jaar en kreeg voor de 2e keer in mijn leven de diagnose Burn-out en uiteindelijk ontwikkelde ik een auto-immuunziekte in de schildklier. Ik stelde mezelf de vraag hoe dit mogelijk was.

Naast de reguliere therapie ging ik op onderzoek uit en ontdekte de term hoog sensitiviteit. Op dat  moment vielen alle spreekwoordelijke kwartjes op de plek. Daar lag het kantelpunt in mijn leven, of liever gezegd in ons leven.

Veel hoog gevoelige mensen leven buiten hun eigen kern (out-side in ©) en zijn de verbinding met zichzelf verloren. Ik zie dit ook terug bij leidinggevende die werken volgens methodes en de verwachting van de opdrachtgever. Waardoor ze veel in hun hoofd zitten.

Dit kan anders. Namelijk door te leven vanuit zelfrespect, zelfvertrouwen en zelfwaardering, Inside-out©

Wil je meer weten over bepaalde thema’s, check dan vooral de blogs, het e-book en ons aanbod.

Wandelcoaching

Onderhoud paddock paradise

WIm timmer

Ik ben Wim Timmer de man van Marike waar ik alweer 25 jaar mee getrouwd ben. Samen hebben wij twee super leuke dochters, Anouk (23) en Fleur (21). Zelf ben ik 53 jaar en “vroeger” had ik niet zoveel met dieren.

Totdat ik Marike leerde kennen en wij een relatie kregen. Het was duidelijk dat zij haar dieren nooit weg zou doen. Dus ik had twee keuzes 😊, take it or leave it! Ik heb de keuze gemaakt voor een leven met Marike en heb me door haar laten opleiden in de omgang met paarden, honden, katten en de natuur.

Ook stond ik naast haar op het moment dat Marike burn-out raakte, een auto-immuun ziekte ontwikkelde en ontdekte dat ze hoog sensitief is.

Het was een intensieve en leerzame reis. Waar ik altijd met veel bewondering naar haar heb gekeken, vooral hoe ze terugkwam vanuit een diep dal in haar leven. Haar passie en ondernemende levenshouding waren hierin de sensitieve kracht.

Met veel liefde en zorg werk ik, naast mijn reguliere baan als Assistent Filiaal manager bij een supermarkt, in ons bedrijf Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling.

En houd me vooral bezig met het onderhouden van het paddock paradise van onze paardenkudde, de moestuin en ons terrein. Omdat wij het belangrijk vinden dat we zelf comfortabel kunnen wonen en ons klanten een comfortabel verblijf kunnen aanbieden.

Mijn kwaliteiten zijn, rust, overzicht en empathie. Met behulp van de paarden heb ik de afgelopen jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van mijn persoonlijk- en natuurlijk leiderschap. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder ons gezin en alle dieren.

Ik ben blij dat ik “toen” de keuze heb gemaakt om deze ontwikkeling aan te gaan.

Organiseren van aanbod & trainingsdagen

Anouk timmer

Ik ben Anouk, de oudste dochter van Wim en Marike en zus van Fleur.

Ons hele leven staat in het teken van ondernemerschap en de passie voor dieren. Het is dan ook niet zo gek dat dit ook mijn bloed zit.

Na de havo en het MBO ging ik naar het HBO en studeerde Leisure & Event Management en volgde de opleiding tot Weddingplanner.

Gedurende deze periode kreeg ik steeds meer zicht op mijn kwaliteiten: Plannen, organiseren, creativiteit, empathie, analytische vermogen en natuurlijk leiderschap.

Vrij snel daarna kreeg ik een leuke baan bij een grote reisorganisatie als: Customer Service Specialist, waar ik mijn kwaliteiten helemaal in kon zetten.

Inmiddels ben ik doorgegroeid tot veelzijdige executive assistent met een specialisatie in communicatie. Mijn organisatie skills zet ik in bij verschillende organisaties als interim assistent. Dit combineer ik met het organiseren van de werkzaamheden binnen Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling. Je kunt mij dan ook tegenkomen tijdens trainingsdagen en in je mailbox.

Ik daag jullie uit als team of persoon de ontwikkeling aan te gaan! Wordt de beste versie van jezelf!

Anouk Timmer

Training van de paarden

Fleur timmer

Ik ben Fleur, de jongste dochter van Wim en Marike en zus van Anouk.

Ons hele leven staat in het teken van ondernemerschap en de passie voor dieren. Het is dan ook niet zo gek dat dit ook mijn bloed zit.

Mijn eerste eigen pony was een “verzorg” – pony. Dat houdt in dat de pony van de eigenaar blijft en in dit geval zorgde ik voor het welzijn en training van deze pony. Ik druk me zacht uit als ik zeg dat deze pony nogal een uitdaging was door een forse achterstand in de verzorging en training van het lichaam. Deze pony leerde mij dat paarden (dieren) geen machines zijn die je door onderhoud en een APK-keuring even laat fiksen. Het werken met paarden begint bij jezelf en je bereidheid om te gaan voor een optimale samenwerking.

En dat zie ik ook terug in mijn beroep als Persoonlijk Begeleider Specifieke doelgroepen.

Ik werk voor een grote zorgaanbieder op een locatie met cliënten tot 23 jaar.

Door het werken met (probleem) paarden in combinatie met de opleiding heb ik ontdekt dat ik over de volgende kwaliteiten beschik: betrokken, empathisch, assertief, representatief en integer. Ik kan vraaggericht ondersteuning bieden die past bij de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt en de familie. In onverwachte situaties handel ik rustig en doelgericht. Het werken in de zorg is vergelijkbaar met het werken in/en met de paardenkudde. En vraagt zelfreflectie, om de beste versie van jezelf te worden.

Het werken in de zorg vind ik erg leuk en combineer ik graag met de training van de paarden binnen Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling. Met als doel  het aanbieden van een professioneel aanbod.

Maar we zijn niet alleen

Deze toppers maken ons team compleet

Tijdens een bezoek aan het Paddock Paradise ga je de paardenkudde ontmoeten. Billy, Frodo & Zidora hebben alle drie een rol als co-coach tijdens de sessies coachen met paarden en systemische opstellingen in de natuurlijke leefomgeving van de paarden.

Billy

“Wil jij met mij werken,
overtuig mij van jouw leiderschap”

Billy is een Haflinger, een paardenras dat van oorsprong uit het dorpje Hafling in Zuid-Tirol komt. Dit ras staat bekend om zijn soberheid en worden vaak ingezet als trek- en lastpaarden in de bergen. Ze worden in Tirol ook vaak ingezet voor de arrenslee.

Het is een werklustig paard met veel kracht, uithoudingsvermogen, intelligentie en vaak ‘koel in het hoofd’.  Haflingerpaarden hebben een betrouwbaar karakter, met een sterke eigen wil, waardoor ze ook een tikkeltje eigenwijs kunnen zijn.

Billy is een ruin (gecastreerde hengst) van 18 jaar. Toen hij 1½- jaar was is hij bij ons komen wonen. Hij heeft in zijn leven al veel gezien en meegemaakt. Dit maakt hem een steady en betrouwbaar paard. Billy is eerlijk tijdens coaching sessies, loopt voor de menkar en onder het zadel. Dit maakt hem een allround en veelzijdig paard. Voor vele mensen, van jong tot oud is Billy een begrip.

Frodo

“Als jij je eigen ruimte niet inneemt, dan doe ik het”

Frodo is een Fries x Welshcob, een ruin van 16 jaar oud. En is bij ons komen wonen toen hij drie jaar oud was.

Het Friese paard kenmerkt zich door een mooi en vriendelijk paard met veel behang en een trotse houding. Het lichaam is sterk, breed en compact.

Zijn prachtige “zwarte parel” verschijning doet veel mensen denken aan “Black Beauty”. De Welscob kenmerkt zich door zijn zachtaardige karakter.

Frodo is eerlijk tijdens coaching sessies en loopt onder het zadel. Dit maakt hem een allround en veelzijdig paard. Frodo is een vriendelijk paard wat je uitdaagt om je eigen ruimte te bewaken.

ZIDORA

“Je hoeft alleen maar te kijken,
dan zal ik het je laten zien”

Zidora is een KWPN-merrie van 18 jaar oud. Zij is het enige vrouwtje in de kudde. KWPN staat voor: Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland. Zidora is een combinatie van Wolfgang x Obelisk, spring x dressuur gefokt.

Ze is paard gefokt, maar heeft een ponymaat gehouden. Zij heeft in de dressuur wedstrijden gelopen en toen ze bij ons kwam wonen, 10 jaar geleden, zat ze helemaal vast in haar lichaam.

Vele professionals hebben geholpen om Zidora te begeleiden naar ontspanning in haar lichaam. Het was een lang en pittig proces voor haar. Daarom hebben wij besloten haar niet meer uit te brengen op wedstrijden. Als recreatiepaard en coachpaard is zij het gelukkigst. Zidora is heel vriendelijk in de omgang en zal op zachte wijze de coaching sessies begeleiden.

Ons terrein wordt bewaakt door Sky en Fay

Sky is een witte herder reu van bijna 3 jaar. Hij heeft een enthousiast karakter en helpt graag een handje bij het uit de wei halen van de paarden.

Elke dag neemt hij een duik in de waterpoel om af te koelen en even lekker te zwemmen.

Fay is een witte herder x golden retriever van bijna 3 jaar. Ze is een echte gezinshond en in tegenstelling tot Sky kiest zij er voor om in huis te zijn en minder bij de paarden. Ook zij zwemt dagelijks haar baantjes in de zwempoel.