Onze locatie

Paddock Paradise

Je bent van harte welkom in het Paddock Paradise: onze prachtige locatie op het Drentse platteland!

Tijdens een bezoek aan onze organisatie maak je kennis met de paardenkudde die leeft in het Paddock Paradise. Maar wat is nu een Paddock Paradise en waarom hebben wij deze keuze gemaakt?

Paddock Paradise

Nabootsen leefomgeving paard

Het paard is een prooidier en daarom een vluchtdier. Dat is de reden dat paarden zich manifesteren in de kudde vanuit de behoefte om te overleven.

De eerste levensbehoeften van een paard zijn beweging (om te kunnen vluchten), kuddeleden (veiligheid) en eten (energie)

Doel paddock paradise

Een Paddock Paradise is feitelijk een simulatie van de natuurlijke leefomgeving van de paarden kudde. Het ontwerp richt zich op de aanleg van verschillende smalle en brede paden, de zogenoemde ‘tracks’. Binnen dit padenstelsel worden, net als in het wild, activiteiten aangebracht die de paarden stimuleren om zich te verplaatsen.

Denk daarbij aan het inrichten van voerplekken op verschillende plaatsen.

In de breedste zin is het Paddock Paradise systeem dan ook opgezet om naast het natuurlijk sociaal gedrag, natuurlijk fourageer – en migreergedrag na te bootsen en te stimuleren.

Hoogteverschillen op het terrein

De hoogteverschillen op het terrein zorgen voor meer fysieke uitdaging. Daarom hebben we gekozen om twee zogenaamde high points aan te  leggen op het terrein. Het moderne paard heeft haar evolutionaire aanpassing doorlopen in ruige en bergachtige gebieden. Dit betekent onafgebroken waakzaamheid, klimmen, dalen en wenden. Met het aanbrengen van hoogteverschillen of heuvels kunnen we bijdragen aan een meer natuurlijke wijze van bewegen voor het paard.

Naast deze fysieke uitdagingen kan het paard hierdoor ook mogelijke gevaren (bijv. mensen, honden, wilde dieren) makkelijker zien aankomen en hier dus haar instinctieve voordeel mee doen. De waterpoel biedt  afwisseling in het geheel en wordt gebruikt als drinkwatervoorziening en om in te zwemmen. Naast de paarden wordt er gebruik gemaakt van de waterpoel door: vissen, eenden, insecten en komt de reiger elke middag lunchen.

Voer

Op diverse plaatsen wordt voer aangeboden waar de paarden naar op zoek gaan. Door de voerplekken regelmatig te veranderen wordt het paard uitgenodigd om actief te zoeken naar voedsel en water. Hierdoor blijven de paarden fysiek en mentaal fit.

Zo werkt het

Het paardenlichaam wordt getraind door over de heuvel te klimmen. De waterpartij biedt gelegenheid om te zwemmen, te drinken of te zonnen in het zand.

Naast onbeperkt ruwvoer zijn er diverse kruiden beschikbaar vol vitaminen en mineralen voor de paarden.

Door de paardenkudde op deze zo natuurlijk mogelijke manier te huisvesten behoud het paard zijn natuurlijke eigenschappen. En die natuurlijke eigenschappen benutten wij tijdens de coaching sessies met de paarden.

Onze klanten zijn van harte welkom in het Paddock Paradise, de leefomgeving van onze paarden. Laat je inspireren door de wereld van het paard!