Vertrouwen op je intuitie en hooggevoeligheid

Vertrouwen op je intuitie en hooggevoeligheid

Hooggevoelige mensen beschikken vaak over een feilloze intuïtie. Ze voelen hoe situaties in elkaar zitten en weten intuïtief wat er wel en niet klopt. Toch zijn in de huidige tijd veel mensen het vertrouwen in deze gave verloren.

De gave van intuïtie

De gave van intuïtie is iets wat vaak al voorkomt bij hooggevoelige kinderen. Voor een kind is het vaak moeilijk om deze stroom aan informatie te reguleren. We praten over het voelen van emoties (van andere mensen of dieren), fysieke sensaties, vermoeidheid, telepathische flitsen en voorgevoelens. Dergelijke ervaringen kunnen als dusdanig intensief worden ervaren dat een kind er bang van wordt.

Reacties als kind ..

Wanneer ouders, opa’s, oma’s of leerkrachten deze intuïtie bij een kind nooit erkent hebben zien wij vaak dat dit voor volwassenen een ondergeschoven kindje wordt. Een hooggevoelige volwassene voelt nog steeds net zo veel als het hooggevoelige kind. Alleen het vertrouwen is verdwenen.

Vertrouwen verloren in de hectiek

Een hooggevoelige vrouw van 55 belandt bij ons in traject. Ze staat op een bijzondere zachte manier in verbinding met de paarden.

Als kind had ze een scherpe intuïtie. Thuis hadden ze een pony waar ze altijd voor zorgde. Ze wist precies aan te geven wanneer haar pony ziek was, honger had of onrustig was. Haar ouders hebben dit altijd afgedaan als onzin. ‘Geef haar nou maar gewoon te eten en kom dan in huis’ kreeg ze te horen toen ze in paniek kwam vertellen dat het niet goed was met de pony. Een tijdje later bleek de pony ernstig ziek te zijn.

Nu loopt ze vast in het dagelijks leven. Ze heeft een baan waarin ze zichzelf volledig over de kop werkt. Een druk sociaal leven. Ze blijkt makkelijk de verbinding met zichzelf kwijt te raken. ‘Ga nou maar gewoon door’ zegt het stemmetje in haar. Hierdoor heeft ze niet de mogelijkheid om te voelen wat zij voelt en hoe zij dingen ervaart. Beslissingen neemt zij niet meer vanuit haar intuïtie maar vanuit haar ratio. Dit breekt haar langzaam op. Een goede balans hierin is belangrijk.

Vertrouwen op je intuitie

Paardencoaching kan je helpen weer te leren vertrouwen op je intuïtie. Op je innerlijke stem. De paarden spiegelen (soms confronterend) eerlijk. Langzaam kom je weer terug in je centrum, je basis! Van hieruit kunnen wij gaan werken aan het vertrouwen in je intuïtie.

Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt coaching voor hooggevoelige mensen. Je kunt je ook aanmelden voor de Koers: een belevingsreis voor hooggevoelige vrouwen.

Verwante informatie

Contact

Interesse? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken!