Paardencoaching Drenthe | Training en coaching

Woon je in Meppel, Assen, Emmen, Hoogeveen, Beilen, Borger of Coevorden en ben je op zoek een stukje persoonlijke coaching. Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt coaching met paarden. Wij zijn gevestigd in Elim (onderin in Drenthe) met ons prachtige Paddock Paradise.

Wanneer kies je voor paardencoaching?

Voorbeelden van thema’s waaraan gewerkt kan worden individueel en als team:

Direct contact

Stel direct je vraag, wij nemen vlot contact met je op! Liever bellen, dat kan! Bel: 0610649602

Coaching met paarden in Drenthe

Mail sturen

Mail gerust naar info@voorwaartsinontwikkeling.nl

LIever bellen

Liever even bellen? Bel met 0610649602

Adres

Onze locatie vind je aan de Carstenswijk 132 A, 7916 VE Elim.

Wat is paardencoaching?

Paarden zijn zeer gevoelige en intelligente dieren die energie en emotie kunnen oppikken. Ze hebben ook een natuurlijk vermogen om contact te maken met mensen, zodat ze gemakkelijk aanvoelen wanneer er iets niet helemaal in orde is. Dit maakt ze ideale partners voor persoonlijke groei, omdat ze waardevolle feedback geven waardoor we onszelf duidelijker kunnen zien. Werken met paarden kan ons helpen onze eigen blinde vlekken te herkennen en aan te pakken, waardoor we zelfbewuster worden en onze sterke en zwakke punten beter begrijpen. De paarden spiegelen jouw ‘onbewuste’ gedrag.

In contact met het paard lijkt het alsof deelnemers verbindingen die verbroken of onderbroken zijn zonder oordeel te ervaren. In relatie met het paard lijkt het vermogen om de verbinding te voelen weer geactiveerd te worden. Vaak vinden mensen dit heel spannend omdat er blijkbaar een hele goede reden is geweest om de verbinding te verbreken. Tijdens de samenwerking met het paard heeft de deelnemer de mogelijkheid om opnieuw een essentiële verbinding te ervaren. Soms met een innerlijk deel. Een persoon of een andere belangrijke bron. Omdat het paard voor `de ander` kan staan.

Familieopstellingen met paarden

Het werken met familieopstellingen wordt gezien als: de snelste weg naar de oorzaak van ongrijpbare problematiek.

Tijdens het werken met familiesystemen werken we vanuit de theorie van de drie natuurwetten:  

Ordening: Het belang van de juiste positie en juiste ordening in het systeem. Neemt iedereen in het systeem de juiste positie in?
Het belang van het evenwicht tussen geven en nemen: De balans tussen geven en nemen hoort te kloppen
Buitensluiting/verbinding: Niemand van het systeem mag buitengesloten worden of er buiten gaan staan. Iedereen hoort erbij! In zowel de huidige generatie als de voorgaande generaties.

Paarden zijn prooidieren en daarom vluchtdieren. Dat is de reden dat zij zich manifesteren in een kudde. De kudde heeft één strategie en dat is overleven. Om deze overlevingsstrategie te waarborgen maakt de kudde gebruik van 5 basisprincipes: richting geven, tempo bepalen, positie bepalen, communicatie en verbinden. Wanneer er een verstoring aanwezig is in deze basisprincipes gaat dit ten kostte van de authenticiteit en congruentie. Simpel gezegd: Paarden willen het systeem weer kloppend maken. Om de overlevingsstrategie weer te kunnen waarborgen. Paard. en hebben behoefte aan ordening en leiderschap. Een paard overleeft alleen als de kudde overleeft.

Tijdens een systemische opstelling tussen de paarden lijkt het erop dat paarden onduidelijk gedrag bij mensen direct testen om duidelijkheid in de ordening te krijgen. Mensen kunnen langer zonder deze ordening functioneren voordat we ons bewust worden van de gevolgen hiervan. Vaak hebben we dan al last van verschillende fysieke en-of lichamelijke klachten.

SAMENWERKING MENS EN PAARD

De afgelopen jaren bekwaamde zij zich als sensi-therapeut, vakbekwaam paardenvertaler, Centered Riding instructor en kindercoach. Daarnaast ontwikkelde zij de ‘Centered Living’ aanpak.

Bij Voorwaarts in Ontwikkeling kun je gerichte trainingen volgen, waarbij de samenwerking en interactie tussen mens en paard centraal staan. De inspirator achter Voorwaarts in Ontwikkeling is Marike Liemburg (1972). Zij is breed opgeleid op dit vakgebied.

VERSCHILLENDE GEBIEDEN

Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling biedt training en coaching op diverse gebieden. Zo verzorgen wij ook familieopstellingen in Drenthe (met en zonder paarden) of coaching voor hooggevoelige mensen in Drenthe.

Coaching met paarden in Drenthe

Wij verzorgen paardencoaching in heel Drenthe. Zo verzorgen wij:

Ook kun je bij ons terecht voor:

Direct contact

Stel direct je vraag, wij nemen vlot contact met je op! Liever bellen, dat kan! Bel: 0610649602