Woon je in de provincie Drenthe, in Meppel, Assen, Emmen, Hoogeveen, Beilen, Borger of Coevorden en ben je hooggevoelig? Of, een andere benaming, HSP’er? Merk je dat het je moeite kost om een goede balans te vinden in jouw leven. Een weg te vinden in een leven met hooggevoeligheid. Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt (paarden)coaching voor HSP’ers.

HSP’ERS EN PAARDEN

Paarden zijn ontzettend sensitief. Niet zo raar dus dat dit makkelijk samenvalt met hoogsensitieve mensen. Wij zien in de praktijk dat er makkelijk een bijzondere band ontstaat tussen het paard en een HSP’er.

SPIEGELEN EN CONFRONTEREN

De paarden zijn een spiegel van gedrag. Wanneer iemand de bak instapt en met het paard aan het werk gaat komen in korte tijd de leerpunten naar voren.

KNELPUNTEN HSP’ER

HSP’ers herkennen zich vaak in de volgende knelpunten:

  • Ik voel mij makkelijk over verantwoordelijk
  • Ik heb een hekel aan verplichte visites
  • Ik kan er slecht tegen als ik laat slaap
  • Ik kan niet tegen grote mensenmassa’s
  • Ik raak makkelijk overprikkeld
  • ‘Andere’ mensen lijken mij niet te snappen
  • Ik pak het gevoel van iemand anders over

AAN HET WERK

In essentie draaien alle knelpunten om een paar essentiële vragen: Hoe zorg ik dat ik mijzelf en mijn leven in balans krijg en houdt. Hoe vind ik mijn ‘eigen’ weg in deze wereld? Hoe leer ik omgaan met mijn hooggevoeligheid?

MAATTRAJECT

We gaan samen aan de slag met ‘vraag’. Er is altijd sprake van een traject op maat. Tijdens een eerste gesprek kijken we waar de wensen liggen en hoe wij hier gehoor aan kunnen geven.

CONTACT

Wilt u meer informatie. Neem dan contact op met Liemburg Paard en Kracht.