Ik heb moeite om tijd voor mijzelf te nemen

Ik heb moeite om tijd voor mijzelf te nemen

Veel HSP ‘ers hebben moeite om tijd voor zichzelf te nemen. Om de grens aan te geven en te zeggen: ‘Stop, nu wil ik graag even alleen zijn’. Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling coacht hooggevoelige mensen.

Tijd voor jezelf nemen

Voor een HSP ‘er is het essentieel om tijdig in te grijpen wanneer hij of zij ‘overprikkeld’ dreigt te raken. Mensenmassa’s, heftige (negatieve) emoties, werk, sociale verplichtingen, tv kijken en ongezonde voeding zijn voorbeelden van oorzaken van overprikkeling.

Vaak weet je het wel …

… maar constateer je ‘achteraf’ dat je meer tijd voor jezelf had moeten pakken.

Het proces omdraaien

Voor veel hoogsensitieve mensen is het een uitdaging om de ‘eigen’ grenzen te bewaken. ‘Achteraf’ constateren is feitelijk te laat. Je bent dan al over de grens gegaan en erg moe. Door zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven kun je in het moment voelen of je toe bent aan rust.

Gratis e-book: ultieme succestips en oefeningen voor HSP’ers in nood

Ebook: noodplan voor HSP'ers

In dit gratis e-book vind je handige tips voor hooggevoelige mensen.

  • Ontdek het belang van het Inside-out principe. Leer te leven van binnen naar buiten.
  • Waarom een burn-out op de loer ligt wanneer je jouw energiesysteem niet serieus neemt.
  • Ontdek waarom pleasegedrag veel voorkomt bij HSP’ers
  • Rejection Sensitivity: heb je hier last van?
  • Praktische tips en oefeningen die je helpen.

Leren voelen

De hedendaagse maatschappij vraagt veel. Mensen staat onder grote druk. Er ‘moet’ namelijk van alles. Sociale verplichtingen, werk en opleiding maken dat wij door blijven rennen. Zonder dat we nog voelen wat ons lichaam vraagt.

Coaching met paarden

In de coaching met paarden leer je terug te gaan naar je ‘eigen’ centrum. Door het contact met de paarden, door paard te rijden van uit het centered riding principe creëer je afstemming met je gevoel en je lichaam!

In de praktijk

Vanuit de coaching sessies kun je het geleerde in de praktijk brengen. Hier zit de essentie. De sessies creëren een stukje bewustwording. Je bent echter zelf de ‘motivator’. Kun je de lijn doortrekken in de dagelijkse praktijk? Kun je nu op je werk voelen of je over je grens gaat? Kies je voor die verjaardag waar je heen ‘moet’? Of kies je voor een avondje voor jezelf? Vanuit de praktijkervaring gaan we de volgende sessie weer aan de slag.

Traject coaching HSP’ers

Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling coacht ‘hoogsensitieve’ mensen. Wij bieden coaching met paarden. Vaak blijkt dat HSP’ ers een fantastische klik hebben met paarden. Dat ze volledig op hun gemak zijn bij deze sensitieve dieren.

Contact

Interesse? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken!