Angst voor zichtbaarheid

Angst voor zichtbaarheid: wat nu?

Je drukt op de knop en je bericht is geplaatst! En daarmee zichtbaar voor iedereen.  De zenuwen gieren door je keel, je hart draait overuren. Weghalen is een optie….

 Verschillende mechanismen nemen bezit van je, het liefst wil je vluchten, wegkruipen onder een steen. Je lichaam verkrampt, alsof je bevriest. En gelijktijdig ontstaat er een gevecht in jou, ik mag mezelf best laten zien. Iedereen zoekt het maar uit. En voordat je het weet word je gevangen gehouden door allerlei nare gevoelens. 

Schaamte, angst voor de afwijzing, bang dat er over je geroddeld gaat worden, bang om uitgelachen te worden, angst voor pesterijen.En zo kan je maar zo belanden in een gedachtenpatroon die jou flink naar beneden trekt. En als je niet oppast ga jij je ook nog aanpassen aan de ander in de hoop dat jouw gedrag goedgekeurd wordt

Patroon waardoor jij jezelf kwijtraakt

Een patroon waardoor je steeds verder bij jezelf vandaan raakt. De vermoeidheid slaat toe en je raakt uitgeput.De onzekerheid krijgt de overhand.Wat een naar gevoel. Je hoort jezelf meepraten met anderen, maar jouw mening blijft uit.

Je echte stem laat je niet meer horen. Jouw autonomie, jouw authentieke jij, jouw congruente ik zijn flink afgedwaald. Wat maakt dat je zover bij jezelf vandaan bent geraakt? Wat maakt dat jouw stem zo verloren is gegaan? Waren het traumatische gebeurtenissen? Het pestgedrag op school, thuis of op je werk?

Gratis e-book: ultieme succestips en oefeningen voor HSP’ers in nood

Ebook: noodplan voor HSP'ers

In dit gratis e-book vind je handige tips voor hooggevoelige mensen.

  • Ontdek het belang van het Inside-out principe. Leer te leven van binnen naar buiten.
  • Waarom een burn-out op de loer ligt wanneer je jouw energiesysteem niet serieus neemt.
  • Ontdek waarom pleasegedrag veel voorkomt bij HSP’ers
  • Rejection Sensitivity: heb je hier last van?
  • Praktische tips en oefeningen die je helpen.

Waardoor ben jij zo verdwenen? 

Laat je niet afleiden door je perfectionisme, genoeg is genoeg!

Je doet het hartstikke goed!

Misschien kan het beter, misschien ook wel niet.

Wees lief voor jezelf, geef jezelf de ruimte om te ontwikkelen, ontdekken, te zijn wie je bent.

Als mens, als ondernemer, als medewerker, als dochter of zoon, broer of zus, vader of moeder maar vooral: als jezelfNeem plaats en durf de beste versie van jezelf te worden! Maak jezelf zichtbaar!