Verlies van energie en hooggevoeligheid

Verlies van energie en hooggevoeligheid

Hooggevoelige mensen merken op dat zij makkelijke energie verliezen. Zeker in het contact met andere mensen kent het energiepeil pieken en dalen.

’Ik verlies mijn energie’

Karel werkt op een vakantiepark. De hele dag is hij in contact met mensen. ‘s Avonds volledig uitgeput wanneer hij thuiskomt. De enige optie die overblijft is naar bed gaan en slapen. Na een aantal weken zegt hij tegen zijn vriendin ‘het is net of ik al die energieën overneem van andere mensen. Het ene moment heb ik heel veel energie. En het volgende moment is alles weg’

Energiemanagement voor hooggevoelige mensen

Het verschil herkennen tussen de eigen energie en de energie van anderen is één van de grootste uitdagingen voor een HSP’er. Karel helpt bij de receptie een mevrouw die net een daverende ruzie met haar partner heeft gehad. Wanneer Karel niet goed gecentreerd is in zijn eigen energie dan pakt hij de emoties van de mevrouw over. Met alle gevolgen van dien. Door bewust met je energie om te leren gaan leer je om in dergelijke situaties dicht bij jezelf te blijven.

Zo kan het ook

Het managen van je energie heeft alles te maken met ZELF waardering en zelfrespect. Gun jij jezelf de tijd om deze vaardigheid aan te leren? Je kunt ’s ochtends de tijd nemen om te zorgen dat je gecentreerd de dag in stapt. Door steeds contact te maken met je centrum leer je ‘beter’ onderscheiden wat er gebeurt en wat wel of niet van jou is.

Zie ook: hoe pas ik lichaamsbewustzijn toe in de praktijk?

Terug naar je centrum

Paardencoaching helpt je eigen energie te reguleren. Het paard laat zich alleen leiden wanneer jij je ware ‘ik’ laat zien. Soms is dit een confronterende spiegel. Elke dag weer zien wij fantastische inzichten ontstaan die deelnemers de gelegenheid geven te groeien.
Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt coaching voor hooggevoelige mensen.

Verwante informatie

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.