Werk aan een stabiel en sterk team

teambuilding en teamontwikkeling
met paarden drenthe

Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt trajecten omtrent teamontwikkeling en teambuilding in Drenthe. Dit doen we voor teams binnen bedrijven, communicatieteams, HR-teams, overheidsorganisaties en dienstverleningsorganisaties.

Offerte voor teamontwikkeling Meer weten over onze werkwijze

Teambuilding en teamontwikkeling

Teams hebben baat bij duidelijke communicatie, betrokkenheid, verbinding, de juiste inzet van elkaar kwaliteiten en talenten en onderling vertrouwen. Een teambuilding met paarden geeft fantastische inzichten. De paardenkudde komt snel tot de kern en geeft duidelijk inzicht in wat er gebeurt op de onderstroom in teams.

Ontdekken waar je als team staat? Hoe liggen de onderlinge verhoudingen? Waar liggen mogelijkheden tot groei? Als team ontspannen en ontdekken en ook iets nieuws beleven? Dat kan! Met het hele team een uitstapje maken kan heel effectief zijn. Het biedt de mogelijkheid om eens met andere ogen te kijken naar wat zich in een team afspeelt. Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt teamtraining en teambuilding voor bedrijven, communicatieteams, HR-teams, managementteams, overheidsorganisaties en dienstverleningsorganisaties.

Teambuilding en teamontwikkeling met paarden in Drenthe

Wij verzorgden teamontwikkeling voor deze organisaties

Teambuilding en teamontwikkeling met paarden in Drenthe

teamontwikkeling met paarden in Drenthe

De kracht van de paardenkudde zit in de onderlinge afstemming. Wat is er nodig op elk moment om te kunnen anticiperen op wat er gebeurt? Dit geldt niet alleen voor de paardenkudde, maar ook voor de dynamiek in een team. De paarden laten zien wat er echt gebeurt in een team. Hoe congruent gedraagt iedereen zich? Hoe verhouden de teamleden zich tot elkaar. En waar is winst te behalen?

Het werken met paarden biedt hierbij een breed scala aan mogelijkheden en groepsoefeningen. Het team hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Wij creëren de veilige voorwaarden in samenspraak met de deelnemers.

Samen met het team ben je van harte welkom op ons Paddock Paradise, deze vind je in Drenthe (Elim). In een veilige en inspirerende omgeving gaan we samen aan de slag met teamontwikkeling, waarbij de paardenkudde als spiegel dient.

Dit is wat teamontwikkeling met paarden oplevert?

 • De samenwerking en communicatie in het team wordt effectiever. Je krijgt direct inzicht in een stukje non-verbale communicatie.
 • Alle teamleden krijgen inzicht in hoe ze zichzelf verhouden tot het hele team. Dit geeft ongelooflijk veel inzicht. Hierbij kijken we naar kwaliteiten, valkuilen en manieren van communiceren.
 • Het opbouwen van vertrouwen en het werken aan de band tussen teamleden is een sleutel voor teamsucces. Door te kiezen voor teamontwikkeling wordt dit proces versneld.
 • De teamcoaching met paarden geeft inzich in gedragspatronen, dynamieken, waarden en het onbenutte potentieel van teamleden en het team als totaal.
Teamtraining met paarden

Over Marike liemburg

Ik ben Marike Liemburg (1972), enthousiast en creatief mens met een hoge dosis nieuwsgierigheid naar de ontwikkeling van de mens, het team en de organisatie. Sinds 1991 ben ik actief binnen de overheid als senior communicatieadviseur, bestuursadviseur, teamcoördinator en projectleider. 

Als eeuwige student volgde ik in de afgelopen jaren diverse opleidingen tot coach (met paarden), trainer en systemisch opsteller. In 2009 werd een bevlogen ondernemer geboren en richtte ik mijn eigen onderneming op.

Inmiddels is deze uitgegroeid van eenvrouwszaak naar VOF in 2023. Binnen Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling staat communicatie centraal. Als interim senior communicatieadviseur, coach en trainer help ik de mens, het team en de organisatie Voorwaarts in Ontwikkeling. Op een open, eerlijke en authentieke wijze word je ontvangen, begeleid en ondersteunt met en zonder paarden. 

Samen met mijn vennoot, tevens echtgenoot, vinden wij humor belangrijk in de ontwikkeling van mensen en teams.

Want als je er niet meer om kan lachen, dan heeft het je onder controle! 

Voel je welkom! bij Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling. 

Traject op maat

Teambuilding of teamontwikkeling met paarden

Teamontwikkeling met paarden is een unieke ervaring. Of je nu een eendaagse of meerdaagse training wilt, wij maken een programma op maat. In een andere context dan op de werkvloer krijg je inzicht in teampatronen. We zijn ervan overtuigd dat een goed afgestemd team niet alleen de individuele prestaties verbetert, maar ook de teamprestaties.

Voorstel op maat

We starten altijd met een voorstel op maat. Afhankelijk van de wensen van de organisatie, het team en het individu maken wij een offerte op maat. Hierbij kijken wij naar een programma wat past en aansluit op deze wensen. Voorwaarts in Ontwikkeling biedt de mogelijkheid voor een eendaagse of meerdaagse teamontwikkeling. Wij geloven niet dat je alleen uit een boekje kunt leren over leiderschap en teamontwikkeling. Daarvoor moet je samen aan de slag, tijd nemen om te reflecteren op je eigen ervaring en die van anderen. Hierbij nemen wij elementen mee als:

 • Waar ligt het vraagstuk van het team en hoe pakken we dit aan?
 • Welke tools zetten we in voor een efficiënte daginvulling?
 • Hoelang duurt de training: dit varieert van halve dagen tot meerdaagse trainingen?
 • Wordt er gebruikgemaakt van de inzet van de paarden?

Invulling van de dag

Tijdens de dag is het team meer dan welkom op ons Paddock Paradise. Tijdens een totaal verzorgde dag doorlopen wij het programma in een veilige omgeving. Eten en drinken wordt verzorgd. De dag start altijd met een kennismaking.

Ter voorbereiding wordt alle teamleden gevraagd individueel in te brengen wat het persoonlijke leerdoel is. Vervolgens nemen we je mee in de wereld van het paard. Vervolgens gaan we concreet aan de slag met de inzet van de paardencoaching. In groepjes wordt er gewerkt aan opdrachten.

Let op: de dagindeling is een indicatie, we stemmen dit altijd af.

Nazorg: ontwikkelbehoefte medewerkers

Tijdens de dit traject wordt de ontwikkelbehoefte van medewerkers goed zichtbaar. Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt als nazorg persoonlijke coaching ter verdieping op individueel niveau. Doordat we bekend zijn met de behoeften van de organisatie, het team en de medewerker kunnen we een efficiënt plan van aanpak samenstellen.

Van harte welkom op ons Paddock Paradise

Teambuilding met paarden in Drenthe

Je bent van harte welkom op ons prachtige Paddock Paradise in Elim (Drenthe). Of je nu gevestigd bent in Meppel, Assen, Emmen, Hoogeveen, Beilen, Borger of Coevorden, in alle gevallen is onze locatie goed te bereiken.

Wij ontvangen teams van organisaties uit

Waar gaan we mee aan de slag?

Mogelijke thema’s tijdens
de teamontwikkeling met paarden

Teamontwikkeling met paarden

Inzicht in de paardenkudde

De paardenkudde staat symbool voor de dynamiek in een team. Door inzicht te krijgen in hoe de paardenkudde werkt, worden de dynamieken in een team ook helder. De paarden zijn eerlijk en recht door zee waardoor er dingen op tafel komen die anders onzichtbaar zouden blijven.

Teamontwikkeling met paarden

Opstelling tussen de paarden

Een teamopstelling tussen de paarden geeft inzicht in wie welke plek inneemt in het systeem. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de drie natuurwetten van de systemisch opsteller Bert Hellingen. Om patronen te kunnen doorbreken willen we ze eerst zichtbaar maken.

Teamontwikkeling met paarden

Kernkwaliteiten: wie ben jij?

Tijdens de teamontwikkeling gaan we aan de slag met de kernkwaliteiten van alle teamleden. Door inzicht te krijgen in de kwaliteiten, eigenaardigheden en eigenschappen van alle teamleden kun je kijken hoe alle kwaliteiten optimaal ingezet kunnen worden in het team.

Teamontwikkeling met paarden

Transactionele analyse

De Transactionele Analyse speelt een fundamentele rol binnen de communicatie in het team. We gaan aan de slag met de OVK (ouder, volwassen, kindrol). Door inzicht te krijgen in deze communicatiepatronen kan het team een volgende ontwikkelstap maken in de communicatie.

Voorbeelden van vragen en thema’s?

Waar ga je mee aan de slag tijdens teamontwikkeling?

 • Hoe krijgen we alle neuzen dezelfde kant op?
 • Hoe creëren we draagvlak?
 • Hoe creëren we meer beweging en initiatief in het team?
 • Welke kwaliteiten zijn er beschikbaar in het team?
 • Hoe kunnen we de kwaliteiten van iedereen optimaal benutten?
 • Hoe kunnen we beter samenwerken?
 • Hoe kunnen we de sfeer in het team verbeteren?
 • Hoe vinden we de juiste balans tussen persoonlijk en zakelijk?
 • Hoe verbeteren we de onderlinge communicatie?
 • Hoe stimuleren we persoonlijk leiderschap?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je klaar om met je team aan de slag te gaan en te werken aan verbeterde teamresultaten. Wil je een offerte op maat ontvangen voor een teamontwikkeling? Vul het formulier (hieronder of rechts) in en we nemen binnen 2 dagen contact met je op om een offertevoorstel op maat te maken.

We stemmen de teamontwikkeling altijd af op de specifieke wensen binnen het team.

Vrijblijvende offerte