HSP’ers op de werkvloer en verwachtingen buitenwereld

HSP’ers en verwachtingen buitenwereld

Voor een HSP’er op de werkvloer is het niet makkelijk om een balans te vinden tussen de eigen belevingswereld en de verwachtingen van de buitenwereld.

Wat moet ik nu?

Een jonge vrouw was na de HAVO gaan studeren. Ze startte met de studie ‘commerciële economie’. Ze koos voor de studie omdat dit een brede studie was waardoor ze veel kans zou hebben op een baan. Maar na een paar maanden kon ze haar draai nog niet vinden. ‘Ik heb het gevoel dat ik zo weinig wezenlijk bijdraag aan de wereld’ was één van haar opmerkingen. Ze belandde vervolgens in het werkende leven. Maar dit was lastig. Ze had moeite met de lange werkdagen waarin ze geen ruimte voelde om zich terug te trekken. Ze bleef zoeken en viel van de ene in de andere teleurstelling.

Wat is belangrijk voor een HSP’er

Veel mensen met een hooggevoelige aard hebben moeite om een evenwicht te vinden de verwachtingen van de maatschappij en hun eigen behoeften. Dit is te verklaren omdat een HSP’er niet gemaakt is om zich in stressvolle situaties te begeven. Ook het constant werken in groepen vraagt veel energie.

Wat zijn jouw gaven en talenten?

Wij gingen samen met deze jonge vrouw op zoek naar haar talenten. Dit betekent ook dat wij uit de NEE-cirkel stapten en zijn gaan kijken naar wat wel mogelijk is. De focus ging naar de positieve kant. Deze jonge vrouw bleek een begaafd luisteraar. Ze was in staat de ander vertrouwen te geven. Dankzij haar feilloze intuïtie wist ze in een gesprek ook makkelijk tot de kern te komen.

Gratis e-book: ultieme succestips en oefeningen voor HSP’ers in nood

Ebook: noodplan voor HSP'ers

In dit gratis e-book vind je handige tips voor hooggevoelige mensen.

  • Ontdek het belang van het Inside-out principe. Leer te leven van binnen naar buiten.
  • Waarom een burn-out op de loer ligt wanneer je jouw energiesysteem niet serieus neemt.
  • Ontdek waarom pleasegedrag veel voorkomt bij HSP’ers
  • Rejection Sensitivity: heb je hier last van?
  • Praktische tips en oefeningen die je helpen.

Een actieplan opstellen

Aan de hand van haar gaven en talenten kwamen wij steeds dichter bij het realiseren van de ‘ideale’ baan. Ze is begonnen aan een opleiding tot coach. Een vak waarin haar talenten uitstekend tot haar recht komen.

Coaching met paarden

Liemburg Paard en Kracht verzorgt een compleet loopbaantraject waarbij je begeleiding krijgt in de vorm van coaching en paardencoaching. De paarden weerspiegelen feilloos of je op het pad goede pad zit of dat je toch weer aan de verwachtingen van een omgeving wilt voldoen?

Terug naar je centrum

Hoe vast je ook loopt in je leven, je werk of je studie er is altijd een mogelijkheid om terug te keren naar je eigen centrum en vanuit dit startpunt je leven weer ZELF vorm te geven.

Verwante informatie

Contact

Vragen? Neem nu contact met ons op.