Direct contact

de koers

Een belevingsreis voor vrouwen die je niet mag missen

Wil jij in korte tijd, onder vakkundige begeleiding, de diepte in en grote stappen zetten? Dan ben je van harte welkom om mee te gaan op reis.

Koers betekent letterlijk richting. De Koers gaat over richting geven aan jezelf en aan jouw leven. En dat gaat het beste wanneer je goed in je vel zit boordevol energie en levenslust.

Maar wat als de energie stagneert en niet meer lekker stroomt? Vaak ontstaan er dan allerlei klachten waarmee je naar de huisarts gaat. Je ondergaat verschillende onderzoeken en aan het eind is de uitslag dat er niks te vinden is. Maar de klachten bestaan nog wel.

Dan is de kans groot dat jouw energietoevoer is geblokkeerd of wordt beïnvloed door energie van andere mensen of vroegere situaties die in jouw systeem zijn achtergebleven. Net zoals vervelende herinneringen van lang geleden nog heftige emoties op kunnen roepen. Het gevoel dat je die herinnering opnieuw beleeft, komt omdat die energie nog steeds in jouw systeem aanwezig is. Het wordt dan opnieuw aangewakkerd. Deze “bagage” kan je meedragen en kan zelfs leiden tot blokkades in je energiestroom.

Aan de slag met het opheffen van blokkades

Tijdens de Koers gaan we aan de slag met het opheffen van deze blokkades. Zodat jouw energie weer kan gaan stromen.

Vergelijk het stromen van de energie met de stroming in de rivier. Wanneer deze stroming wordt geblokkeerd door keien in de rivier zal het water stilstaan en troebel worden van kleur. En uiteindelijk geen basis meer zijn voor leven in de rivier wegens gebrek aan voeding en zuurstof.

Als de keien worden weggehaald kan de rivier weer gaan stromen. Het water wordt weer fris van kleur en er zal weer leven ontstaan in de rivier.

De keien in de rivier zijn te vergelijken met de blokkades in jouw lichaam die door uiteenlopende oorzaken zijn ontstaan.

Redenen om deel te nemen aan de koers

 • Je wil makkelijker leren communiceren
 • Je wil in balans komen qua lichaamsgewicht
 • Je wil je grenzen beter leren aangeven
 • Je wil meer plezier beleven in het leven
 • Je wil meer energie
 • Je wil van je migraine af
 • Je wil geen last meer hebben van depressieve gevoelens
 • Je wil je lichamelijk energieker voelen
 • Je wil de energie van anderen niet meer overnemen
 • Je wil oude patronen doorbreken
 • Je wil inzicht krijgen in jouw systeem van herkomst
 • Je wil leren vertrouwen op jouw intuïtie
 • Je wil meer verbinding met jezelf
 • Je wil je persoonlijk ontwikkelen
 • Je wil leren om loyaal te worden aan jezelf
Schrijven naar bewustzijn

Omdat de relatie met jezelf je hele leven duurt, ben jij de belangrijkste relatie in jouw leven!

Let the adventure begin

Jouw eigen reisgids

Na 7 weken pionieren heb jij alle informatie verzameld om jouw eigen reisgids samen te stellen. Iedere reisdag duik je in nieuwe modules waarbij de theorie veel inzichten geeft. Meestal zijn dit mooie uitkijkpunten. En soms bewandel je paden die wat lastiger toegankelijk zijn. Na een reisdag is het tijd om te laten bezinken en uit te rusten. Zodra de avonturier in jezelf er weer aan toe is, stippel je de volgende stappen in jouw reis uit, doormiddel van het maken van ontwikkelopdrachten.

Hoe uitgebreid die reisgids wordt? Dat is aan jou! Als gids reizen we graag een stukje met je mee.

Aan de slag met chakra’s

Elke ‘draaikolk van energie’ heeft zijn eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Om ons leven in balans te houden en niet ziek te worden moeten we er voor zorgen dat de energie goed door het lichaam kan stromen. Tijdens de Koers gaan we aan de slag met jouw energiecentra. Die worden ook wel chakra’s genoemd. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Het woord Chakra komt uit het Sanskriet. Het betekent letterlijk ‘wiel’.
Het zou fijn zijn als alle levenswielen draaien.

Werken met de paardenkudde

Tijdens De Koers wordt er ook met de paarden gewerkt. Hierbij kun je denken aan systemische opstellingen in de paardenkudde of een sessie coachen met paarden.

Tijdens de sessies wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard. Paarden zijn prooidieren (vluchtdieren) en leven daarom in een kudde (overlevingsstrategie).

Binnen de kudde zijn paarden afhankelijk van elkaar. Hierbij gaat het om rangorde (leiderschap) en gezondheid. Om de overlevingsstrategie te waarborgen (wanneer de hongerige tijger op de loer ligt) moet de kudde klaar zijn om te vluchten. Beweging, kuddeleden en voedsel zijn voor het paard belangrijke factoren. Leiderschap en vertrouwen spelen een belangrijke rol in het (over) leven van paarden. Prachtige elementen om mee te nemen tijdens De Koers!

Billy

Meditaties & Kampvuurgesprekken

Bij het kampvuur bespreken we, onder het genot van een kopje koffie of thee, de verkregen inzichten van de afgelopen week. Het delen van inzichten en luisteren naar elkaar schept een vertrouwensband. Oud deelnemers zeggen hierover: ‘Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben in mijn worstelingen’.

Naast het praten nemen we ook de tijd om stil te zijn. Geleide meditaties helpen om innerlijke rust en ontspanning te vinden en ruimte te creëren in je gedachten. Naast het positieve effect in je hoofd, heeft meditatie ook een positief effect op je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan pijnklachten in je nek of rug. Door te mediteren kan je lichaam spanning en stress loslaten. Je voelt je rustiger, meer ontspannen en blijer.

Encaustic Art

Encaustic art

Wie gebruikt maakt van het creatieve vermogen zal niet uitgaan van het vanzelfsprekende. Maar nieuwe en op het eerste gezicht niet-relevante informatie toelaten, routines doorbreken, weggaan van eigen gedachtenpatronen of die van de maatschappij en nieuwe verbindingen maken.

Encaustic Art is een creatieve werkvorm waarbij je met verwarmde bijenwas schildert en daarmee een bijenwastekening maakt. Vind je jezelf niet creatief? Geen probleem! Encaustic Art is voor iedereen. Ook wanneer je niet zo goed bent in tekenen…

In totaal maak je zeven tekeningen die onderdeel worden van jouw reisgids en jouw complete verhaal.

Schrijven naar bewustzijn

Tijdens De Koers krijg je verschillende schrijfopdrachten. Hierbij maken we gebruik van de methode ‘Schrijven naar Bewustzijn’. Dit helpt onder andere om:

 • Jezelf beter te leren kennen
 • Andere mogelijkheden te leren kennen
 • Nieuwe mogelijkheden te zien
 • Het doel in jouw leven te ontdekken
 • Jezelf te ontwikkelingen naar een hoger bewustzijn 
 • Jouw belangrijkste kompas te ontdekken voor de zoektocht naar je levensmissie. 
 • opnieuw vorm te geven aan je leven.

Startdata van de koers

 • 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april, 25 april, 2 mei 2024.
 • Inloop: 18.45 uur – Start 19.00 uur – Einde 22.00 uur.

 • 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober 2024.
 • Inloop: 18.45 uur – Start 19.00 uur – Einde 22.00 uur.
 • 750,- euro inclusief BTW, lesstof, inzet paarden, gebruik materialen, koffie/ thee en lekkers.
 • Minimaal: 4
 • Maximaal: 6

Dat begrijpt ik heel goed, ooit dacht ik dat zelf ook. Deze reis zet je juist met twee voeten op de grond, in de realiteit. En dat geeft stabiliteit waardoor je veel krachtiger in het leven staat. Kijk maar eens naar het paard, een stabieler voorbeeld kan ik niet geven.

A: Juist niet, geen enkel probleem. Fijn dat je er eerlijk over bent! Dan kan ik je helpen.

Dat is geen enkel probleem, encaustic art nodigt juist uit om op papier te laten ontstaan wat jij mag zien. En geloof me, het effect is verbluffend. Ook jij kan dat!

Ik wil je van harte uitnodigen om mee te doen, hoe fijn zou het zijn om het opgeslagen verdriet los te laten.

Tijdens de reis krijg je inzicht in jouw systeem van herkomst en jouw plek. Hier kan de oorzaak liggen van het niet kunnen vinden van jouw plek in het leven, in het gezin of op het werk.

Er is geen sprake van groepsdruk. Elke deelnemer vaart haar eigen koers. Deelnemers helpen elkaar en bieden ondersteuning. Mijn ervaring is dat er vriendschappen ontstaan tijdens De Koers.

Kennismaken?

Wil je een sessie boeken? Of liever eerst een  intakegesprek? Neem gerust, vrijblijvend contact met ons op!