Direct contact

Ondernemers coaching

Ontwikkel jouw leiderschaps vaardigheden

Je bent ondernemer, je onderneming draait goed maar ….

 • Je werkt erg veel
 • Je hebt last van je hoogsensitiviteit
 • Het onderscheid tussen werk en privé is er bijna niet (meer).
 • Jij bent op zoek naar jouw grenzen.
 • Je voelt je overal verantwoordelijk voor.
 • Ontspannen vind je lastig.
 • En wanneer heb je eigenlijk voor het laatst iets leuk voor jezelf gedaan?
 • Je hebt de wens om jouw dagen en taken anders in te richten en ruimte te maken voor jouw persoonlijke groei, ontwikkeling en vrijheid, maar hoe?

Herkenbaar?

Wat houdt jou tegen en hoe kom je er vanaf?

Ondernemen houdt in: 100% verantwoordelijkheid nemen voor jouw persoonlijk, natuurlijk leiderschap. Voor jezelf, jouw leven en jouw bedrijf. Als ondernemer werk jij dagelijks met hart en ziel aan- en in jouw bedrijf. Jij wil het beste resultaat leveren aan jouw klanten en hebt de tevredenheid van personeelsleden hoog in het vaandel staan. Maar hoeveel tijd besteed jij aan je eigen ontwikkeling? Ben jij ondernemer en wil jij nog meer het beste uit jezelf halen? Jouw obstakels onder ogen komen en doorontwikkelen op persoonlijk vlak? Lees dan vooral verder! 

Wat houdt jou tegen en hoe kom je er vanaf?

Het ondernemerschap kun je zien als een grote speeltuin waarin je helemaal los kunt gaan.

Toch zie ik juist veel ondernemers worstelen met deze vrijheid. En dat is logisch.

Als ondernemer moet je namelijk alles uit jezelf halen. De beslissingen die goed zijn voor jouw bedrijf kunnen maar door één persoon gemaakt worden en dat ben jij.

Jij bent verantwoordelijk voor zowel het succes als het falen van je bedrijf. Dit kan soms best eenzaam en zwaar voelen.

Ondernemerscoaching
Coaching ondernemers

100% verantwoordelijkheid nemen

Persoonlijk leiderschap nemen gaat om 100% verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, jouw natuur, jouw leven en jouw bedrijf.

Dit klinkt eenvoudig, maar ik weet ook dat dat in de praktijk soms veel lastiger is. Soms word je uitgedaagd om moeilijke keuzes te maken.

Soms heb je niet de tools om die verantwoordelijkheid te nemen en is het makkelijker om je te verschuilen achter omstandigheden of fouten van anderen.

Ondernemerscoaching

Ontwikkel je persoonlijk leiderschap

Tijdens dit traject leid ik je door middel van vijftien stappen naar persoonlijk leiderschap. Ik wil niets liever dan dat jij jezelf laat zien en waartoe jij in staat bent.

Want de belangrijkste persoon in jouw leven is de persoon die deze tekst leest!

Gebruik het traject om jouw persoonlijk leiderschap 100% te ontwikkelen en je mooiste bedrijf te creëren. Ga voluit, wacht niet langer en onthoud: Start before you’re ready!

Wat levert het jou op?

 • Inzicht in jezelf
 • Je wordt de beste versie van jezelf
 • Je wordt de beste versie van jezelf als ondernemer
 • Door het inzicht in jouw belemmerende overtuigingen kun je ze ombuigen
 • Je krijgt inzicht in je angsten
 • Je ervaart jouw potentieel
 • Je creëert een prachtig leven!
Persoonlijke groei

Verhaal uit de praktijk: het verhaal van jan

Een paar keer per jaar bezoekt Jan onze paardenkudde in Drenthe. Omdat hij wil leren hoe hij een betere leider kan worden in zijn bedrijf. Jan is geen paardenliefhebber en stapte dus ook echt uit zijn comfortzone tijdens de leiderschapstraining.

Jan noemt de paarden “beesten” en volgens hem hebben ze gewoon “poten”.

Ik weet het nog goed, het moment dat ik hem vroeg om het paard in beweging te zetten zonder hulpmiddelen.

Jan werkte zich flink in het zweet. Overigens was Jan de enige die dit deed, want het paard verzette geen stap. En wat deed Jan? Juist, nog harder werken, best wel geërgerd dat het hem niet lukte. Zijn gedrag en harde werken zorgde ervoor dat het paard een paar stappen verzette om vervolgens met de rug naar Jan toe in een hoekje te gaan staan. Af en toe lekker eten van het polletje gras in de hoek.

Eindelijk kreeg ik het beest in beweging zegt Jan, heel eventjes. Want zo geloofwaardig was ik blijkbaar ook weer niet als leider.

De spiegel was erg duidelijk voor Jan, Hij werkte zelf harder dan zijn team. En daarin is Jan niet de enige. Vele ondernemers die komen voor leiderschapscoaching werken erg hard.

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan” luidt een oud gezegde. En dat klopt, echter heb ik wel andere gevolgen gezien van hard werken en dat kan niet de bedoeling zijn.

Stress gerelateerd klachten, lichamelijke pijn, altijd maar doorwerken, weinig ontspanning, tijd met het gezin opgeven nooit echt een moment voor jezelf.

Volgens mij is dit diep in je hart helemaal niet wat je wil!

Kennismaken?

Het begeleiden van ondernemers en hun team op persoonlijk vlak en in teamontwikkeling, is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Samen voeren we gesprekken, je krijgt nieuwe inzichten en tussendoor werk je aan jouw ontwikkelingsopdrachten. Vraag naar de mogelijkheden en boek een gratis intakegesprek.