Wil je een familieopstelling doen in Overijssel? Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt familieopstellingen met paarden en zonder paarden. Je vindt onze locatie in Elim (bovenin Drenthe). Je vindt hier ons Paddock Paradise, onze prachtige locatie op het Drentse platteland!

Wanneer kies je voor een familieopstelling?

Wij ontmoeten in de praktijk veel mensen die hun eigen midden hebben verlaten. Dat betekent dat je aan de rand van het leven staat. De buitenwereld bepaalt wat je doet en waarom je dingen doet. Daarbij wil je aan de verwachtingen van anderen voldoen. Denk aan de verwachtingen van je ouders, vrienden, partner of de werkgever.

Terugkeren naar je eigen midden voelt vaak als verraad naar het systeem van herkomst. Dat zorgt voor een innerlijk conflict. Uit loyaliteit naar je eigen systeem zet je geen stappen. Je raakt uit evenwicht. Je hebt in de loop van de jaren gekopieerd wat je van je omgeving hebt geleerd. En nu je volwassen bent kom je uit bij jezelf. Want hoe kan het nu dat het je niet lukt om voor jezelf te kiezen. Met een familieopstelling leggen we onderliggende patronen bloot die laten zien waar dit wegkomt.

Dat geeft je de mogelijkheid om het te veranderen.

Mail sturen

Mail gerust naar info@voorwaartsinontwikkeling.nl

LIever bellen

Liever even bellen? Bel of app naar 0610649602

Adres

Onze locatie vind je aan de Carstenswijk 132 A, 7916 VE Elim.

Familieopstelling in Drenthe
Familieopstelling Drenthe met paarden

Familieopstelling met paarden

In de opstellingen die Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgd maken wij gebruik van onze paardenkudde. Paarden worden vaak gebruikt in systemisch werk omdat ze worden gezien als een neutrale partij.

De paarden reageren op onderhuidse emoties en signalen en ze zullen dit ook zichtbaar maken tijdens een opstelling.

Familieopstelling zonder paarden

Een opstelling is een ruimtelijke voorstelling van een familie- of organisatiesysteem. Voor het uitbeelden van het systeem kun je werken met personen, voorwerpen zoals poppetjes, materialen op de vloer en met paarden. 

In alle opstellingen onderzoek je de onderlinge verhoudingen en dynamieken tussen de elementen die zijn opgesteld. Opstellingen zijn een manier om inzicht te krijgen in hoe systemen werken en hoe we in onze patronen blijven vastzitten om – geheel onbewust! – het systeem compleet proberen te maken.

Een opsteller werkt daarbij zonder oordeel. De coach geeft geen advies aan de vraagsteller, maar een opstelling of coaching sessie brengt veelal inzicht en bewustwording.

Direct contact

Stel direct je vraag, wij nemen vlot contact met je op! Liever bellen, dat kan! Bel: 0610649602

Bij welke vragen helpt een familieopstelling

Een familieopstelling helpt (onder andere) bij het vinden van antwoord op de volgende vraagstukken:

 • Je vindt het lastig om voor jezelf op te komen
 • Je hebt een ingewikkelde relatie met 1 van je ouders
 • Je hebt last van angsten
 • Je bent depressief
 • Je zorgt voor één van je ouders
 • Je herkent je in kenmerken van codepedentie
 • Je komt steeds in een toxische relatie
 • Je loopt steeds vast in hetzelfde probleem
 • Je bent oververantwoordelijk
 • Je hebt alles maar bent niet gelukkig
 • Je wilt dat jouw kinderen niet jouw systemische ballast dragen
 • Je wilt om leren gaan met rouw en verlies
 • Je wilt meer rust in jezelf krijgen

Over Voorwaarts in Ontwikkeling

Mijn naam is Marike Liemburg. Ik ben de sensitieve kracht achter Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling, leiderschapscoach en help mensen Voorwaarts in Ontwikkeling.

 In de afgelopen 30 jaar was ik werkzaam binnen de overheid als senior communicatieadviseur, bestuursadviseur, teamcoördinator en projectleider. .

Na het afronden van diverse opleidingen tot coach, trainer en systemisch opsteller ben ik in 2009 mijn eigen onderneming gestart. Waar persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling centraal staan.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door: sensitieve kracht tijdens het begeleiden van de mens en het team.

Familieopstellingen voor iedereen in heel Overijssel

Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt familieopstellingen in heel Overijssel:

Familieopstelling inplannen

Wil je een familieopstelling inplannen? Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op. Je kunt het contactformulier invullen, bellen via onderstaande button of mailen naar info@voorwaartsinontwikkeling.nl

Systemische opstelling Drenthe (met en zonder paarden)