Woon je in Almelo, Deventer, Hellendoorn, Hengelo, Kampen, Hardenberg, Nijverdal, Oldenzaal, Ommen, Rijssen, Raalte, Steenwijk, Vriezenveen of Zwolle en wil je graag paard leren rijden op basis van de Centered Riding principes. Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt Centered Riding lessen in Overijssel.

DE BASISOEFENINGEN VAN CENTERED RIDING:

CENTREREN:

Door het voelen van het midden word je je meer bewust van je centrum, energie en controle in je onderlichaam (in je bekken). Je kunt alle bewegingen makkelijker en vloeiender uitvoeren en de bewegingen van het paard beter volgen en beïnvloeden.

ADEMHALING: 

Met een goede (lage) ademhaling komt je zwaartepunt lager te liggen en kan de energie ongehinderd door je lichaam stromen. Hierdoor kan je soepel met je paard meebewegen en verdwijnt nodeloze spanning.

ZACHTE OGEN:

Met zachte ogen heb je een groot blikveld. Je krijgt een open bewustzijn.

BLOKKEN STAPELEN: 

Door het stapelen van blokken vorm je een beeld van je lichaam. Hoe meer je deze blokken op eén lijn brengt en uit balanceert, hoe evenwichtiger en soepeler je op je paard zit.

AARDEN:

Al deze oefeningen helpen je te aarden, dat wil zeggen diep en stabiel in het zadel te zitten met je benen als een omarming van het paard. En de oefeningen helpen je te groeien, dus soepel rechtop te zitten met ontspannen schouders.

PLAN VAN AANPAK:

Door je eigen plan van aanpak (clear intention = weten wat je wilt), is het mogelijk om het paard nog beter de weg te wijzen. Het paard kan hierdoor nog makkelijker meegaan in jouw beweging.

CONTACT

Ben je geïnteresseerd? Wil je misschien een keer komen kijken hoe wij te werk gaan? Neem contact op met Voorwaarts in Ontwikkeling.