Woon je in Meppel, Assen, Emmen, Hoogeveen, Beilen, Borger of Coevorden en wil je paard leren rijden op basis van het centered riding principe? Voorwaarts in Ontwikkeling verzorgt centered riding lessen en coaching met paarden in Drenthe.

CENTERED RIDING

Centered Riding betekent ‘rijden vanuit je midden’ (je centrum), dat wil zeggen dat je leert om heel bewust vanuit je bekken (je zit) te rijden. Het is een manier om lichaam en geest van de ruiter te trainen, zodat de ruiter beter leert communiceren met zijn paard. Sally Swift ontwikkelde deze methodiek en maakte hierbij gebruik van elementen uit de Alexandertechniek, kennis van anatomie van mens en paard, Aikido en Tai Chi.

LOCATIE

Trainingen en lessen kunnen gevolgd worden op jouw eigen locatie of bij ons.

RIJLESSEN

De Centered Riding technieken kunnen prima worden gestart met grondwerk, voor een bewuster gebruik van het lichaam. Dit vormt een goede basis voor samenwerking die zich voortzet tijdens het rijden en wordt behalve het rijtechnische aspect ook meer ruitergevoel ontwikkeld. Door trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht worden regelmatig ‘Grondwerk (bodywork) sessies’ georganiseerd.